Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu’nu çok duygulandıran mesaj!

Abdullah Ekici adlı vatandaşın Davutoğlu’na çocuklarıyla gönderdiği mesaj Başbakan’ı duygulandırdı.



DavutoÄŸlu’nun Malatya ziyaretinde cuma namazı çıkışında yanına yaklaÅŸan üniversite öÄŸrencisi Åžahide Baran’ın, BaÅŸbakan’a sevgisini ifade edip kendisini eve çay içmeye davet etmesi duygu dolu anların yaÅŸanmasına yol açtı.

Gezi dönüÅŸünde yaÅŸadıklarını bir grup gazeteciyle paylaÅŸan DavutoÄŸlu, o duygulu anları ÅŸu sözlerle anlattı:

“Bir kızımız ısrar etti, ‘ne olur bir uÄŸrayın’. Nasıl yalvarıyor kız, ‘Tek başınayız, kendi helal rızkımızı kazanıyoruz’ dedi. ‘Bakın yol üzeriyse oraya alın’ dedim. Bir taraftan da geciktik. Ters bir yerdeymiÅŸ. ‘Telefonunu ver, ben anneni arayacağım’ dedim. Dönerken, havaalanına gelirken aradım. Kadın nasıl heyecanlandı, ‘ben’ dedi iÅŸte kocasından ayrılmış, kumar ÅŸeyi varmış, ‘yer açtım böyle çalışıyorum çocuklarıma helal...’ Tertemiz bir hanım yani. ‘Babam sizi görmek isterdi. Orada yokmuÅŸ’ dedi.

DAVUTOÄžLU'NU ETKÄ°LEYEN SÖZ

Åžu söz o kadar etkileyici bir ÅŸey ki; ‘Babam aramış, bugün keÅŸke ben de orada olsaydım da dinleyeydim dedi ve size bir ÅŸey söylememi istedi. Babam emekli, kıt kanat geçiniyor’ dedi. ‘Ne olur söyle BaÅŸbakan’a bizim emekli maaşımızdan kessinler, savunma sanayisine yatırım yapsınlar’. Bu nasıl iÅŸ? Ben de, ‘Benim emekli maaşım’ diye baÅŸlayınca dedim emekli maaşına zam isteyecek. ‘Selam söyle ellerinden öpüyorum babanın’ dedim.”

''Bu vatanseverlik beni çok etkiledi''

Milliyet, DavutoÄŸlu’nun telefonla aradığı Nezahat Ekici’ye ulaÅŸtı. Ekici, DavutoÄŸlu ile görüÅŸmesini, “Asıl babam Abdullah Ekici kendisi ile çok görüÅŸmek istiyordu ama o an yanımda deÄŸildi. Babamın CumhurbaÅŸkanımız ve BaÅŸbakanımızdan bir talebi vardı emekli maaşından kesilip savunma bütçesine aktarılmasını istiyordu. Bu talebi ilettim. Kendisi de bunu duyunca çok duygulandı. ‘Bu vatanseverlik beni çok etkiledi’ dedi.

DavutoÄŸlu’na üzerinde, “BaÅŸbakanım Allah rızası için misafirimiz olun, sizi çok seviyorum” yazılı kartı veren Nezahat Ekici’nin kızı Åžahide Baran da, “CumhurbaÅŸkanımız ve BaÅŸbakanımızı çok seviyorum. Onlara olan sevgimiz çok büyük. Biz hiçbir ÅŸey istemiyoruz. Sadece onlara sevgimizi göstermek için çalışıyorum. Ülkemiz iyi olsun diye dua ediyoruz. Çabaladım, kendisine de ulaÅŸtım. BaÅŸbakanım gelin dedim. Gelemediler. Emine (ErdoÄŸan) teyzeyi görmek Sare (DavutoÄŸlu) teyzeyle görüÅŸmek oturmak istiyorum” diye konuÅŸtu.

‘Herkes katkı yapsa’

DavutoÄŸlu’na, “maaşımdan kesinti yapın” mesajı yollayan Abdullah Ekici de, “Memur emeklisiyim. KeÅŸke savunma sanayimiz güçlü olsa çünkü etrafımızda komÅŸumuzda savaÅŸ var. Hizmetli emeklisi bin 300 lira emekli maaşı alıyorum 250 lira kesilse de fedakârlığı yapsa da devletimiz da devletimiz daha iyi olur. Herkes katkı yapsa çok güzel olur. Devlet güçlü ise halk da güçlüdür” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.